Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Hoe zou jij de Vogeltjeswijk vergroenen?

Geef voorrang aan spelende kinderen, voetgangers en fietsers

Waar gaat je idee over?

Laten we meer plaats geven aan onze spelende kinderen, voetgangers en fietsers.

Stel je voor dat de wijk succesvol heringericht is, en dat we 5 jaar later zijn en dat je in de wijk rondloopt… Wat zie je allemaal gebeuren?

Ik zie vooral spelende kinderen in een mooie groene omgeving.

Wat is er allemaal nodig om je droombeeld werkelijkheid te laten worden? Hoe zou je dit concreet inrichten?

We wonen in een rustige wijk dus waarom geven we niet wat meer plaats aan voetgangers en spelende kinderen. Smallere éénrichtingsstraten moeten hier perfect kunnen. Wel rekening houden met voldoende parkeerplaatsen want mensen moeten hun wagen ergens kwijt en niet iedereen heeft voldoende plaats op de oprit. Dus zeker ook een studie doen van hoeveel autos moment op de straat geparkeerd staan (op verschillende momenten van de dag). Ook moet het nog steeds mogelijk zijn dat vb een vrachtwagen of camionette kan stationeren wanneer deze iets moet leveren of werken moet uitvoeren bij iemand thuis. Momenteel zijn er bomen geplant midden in het voetpad. Ingeval van smallere straten kan dit allicht beter aangepakt worden. Pleintjes met bloemen en grassen zouden wel mooi zijn. En waarom niet een paar grote bomen.
6
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Volop steun voor het aktie committee van de Vogeltjeswijk. Oorverdovende stilte van het gemeentebestuur! Super lange vakantie? Of al puin aan het ruimen voor oktober 2024? Staaltje van beslissing die niet gesteund wordt door burgers toch door de strot duwen. Ivo G.
O ja de zonnepanelen gaan ook geplaatst worden in augustus 2023.Op reis gaan we ook al niet (we zouden wel graag) want we verkiezen om in een duurzaam huis te wonen,maar eens het geld op.................je kan het per slot van rekening maar één keer uitgeven.
De ontkoppeling van riool met regenwater gaat gepaart met een kostenplaatje.Deze kost kunnen wij niet aan wegens uitgebreidde veranderingen aan ons huis.Nieuwe ramen en deur, nieuwe garagepoort, volledig nieuw dak en dakgoot en regenpijpen, verbeterde isolatie onder het dak en momenteel(juli 2023) een deel van de sierschouw die is ingestort door weersomstandigheden.Ik ben net in pensioen en moet het met een HEEL pak euro's minder doen.Deze financiele kost kan ik nu niet aan,dus wie gaat dat voor ons bekostigen?
Het ontkoppelen van riool met regenwater wordt ons in de strot geduwd en de eigenaars moeten duizenden euro's ophoesten.Ongehoord en schandalig.
Wij(Carina en Jos-Merellaan 5)zijn ook absoluut TEGEN deze vergroening van onze wijk.Dat er verandering moet komen qua veiligheid staat vast.Een open beek is ten allen prijs te vermijden(stilstaand water trekt insecten aan en dan nog maar te zwijgen over de geur)Begin maar eens eerst van de wijk een woonerf te maken zoals Ivo G. zegt.
Ik ben niet akkoord met de geplande werken aan de vogeltjeswijk. Verwachte problemen zullen zijn: - te weinig parkeerplaatsen. - orde en netheid. Tevens vermoed ik dat erg weinig bewoners vragende partij zijn.. Mocht het plan toch doorgaan, dan vraag ik om bij het ontwerp rekening te houden dat mijn voortuin zal aangepast worden naar parkeerruimte voor privé-gebruik. We zijn genoodzaakt omdat de oprit te smal is en we eveneens een gehandicapte zoon hebben. Maar bovenal hoop dat het plan niet zal doorgaan. Groetjes, Fazantenlaan 5
Wie heeft dit eigenlijk gevraagd? Zeker niet het merendeel van de bewoners. Ideetje van het gemeentebestuur, waarvan natuurlijk niemand in deze wijk woont waarschijnlijk. Akkoord om snelheid te beperken, veiligheid te verhogen, banen te versmallen, meer groen. Maar voor spelende kinderen? Er is een park in de wijk met speeltuigen en volledig veilig. Je ziet er bijna nooit kinderen spelen. En dan gaan jullie kinderen naar de straat sturen? Niet echt veilig idee. De open grachten zijn pas helemaal waanzin. Niet bepaald veilig voor heel jonge kinderen. De wijk is op zich met beperkte middelen veiliger en vriendelijker te maken (beperkte snelheid, geen doorgaand verkeer, bredere voetpaden, fietstraat), zonder deze nutteloze kosten. Er zijn echt in Kodb andere werken die veel zinvoller zijn zowel qua milieu en zeker qua veiligheid. En waarom de democratie niet gebruiken? Officieel referendum onder alle inwoners van de wijk en meerderheid beslist. Enig voorbehoud van gemeentebestuur tegen democratie? Het zijn nochtans de inwoners die jullie aan de macht hebben gebracht. Minste zou mogen zijn dat jullie met die inwoners rekening houden. Ik wacht vol spanning af
Volledig eens met Johan D. 's mening. - quid kosten/baten studie? - waarom zoiets niet beginnen in een nieuwe verkaveling? - hoge bomen tegen je voorkant pakken het al zo weinige zonlicht uit je huis, vangen veel wind met tuinen en dakgoten vol bladeren in de herfst, en geven zonnepanelen een verminderd rendement. -grachten gevaarlijk voor kinderen, duur in onderhoud, geurhinder, insecten, ratten... -grote parkeerproblemen 's avonds, bezoekers, feestjes... -waardevermindering van je vastgoed door het drastisch snoeien parkeergelegenheid. -opstopping door weg versmalling bij bv (dak)werken, leveringen, verhuis enz. -graag referendum wijkbewoners
Waarom spelende kinderen een straat? Er is een groot parkje in de vogeltjeswijk,met speeltuigen….
Maak om te beginnen van de wijk een woonerf.