home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Ontdek het project

Het lokaal bestuur van Kapelle-op-den-Bos organiseert een enquête om na te gaan of er bij inwoners interesse is om gebruik te maken van een autodeelsysteem. Op basis van de enquêteresultaten kan nadien beslist worden of en op welke manier dit project geconcretiseerd kan worden. Klik hier en neem deel!

Door (elektrisch) autodelen te stimuleren, wil het lokaal bestuur niet enkel inzetten op het behalen van de klimaatdoelstellingen en een betere luchtkwaliteit, ook de parkeerdruk kan dalen als gevolg van het autodelen. Een gemiddelde deelwagen vervangt namelijk gemiddeld 4 tot 12 wagens. 

Wat is autodelen? 

Bij autodelen maken verschillende mensen na elkaar gebruik van dezelfde wagen. Je gebruikt de wagen dus enkel wanneer je hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig dan kan iemand anders ermee rijden. Zo werkt het: 

  1. Registreren of klant worden bij een autodeelorganisatie 
  2. Reserveren van een deelwagen 
  3. Deelauto ophalen en openen 
  4. Deelauto controleren op schade 
  5. Rijden maar 
  6. Deelauto terugbrengen 
  7. Afrekening betalen 

Waarom autodelen? 

Autodelen is: 

- goedkoper dan een eigen (tweede) wagen. Reken voor je eigen situatie uit wat je kan besparen op www.savewithcarsharing.be.  

- milieuvriendelijk omdat er minder auto’s moeten worden geproduceerd en autodelers minder autokilometers doen. 

- gemakkelijk en vlot: je hoeft je niet meer bezig te houden met onderhoud, verzekeringen… En door de voorbehouden parkeerplaats hoef je geen rondjes te rijden op zoek naar een parkeerplek. 

- ideaal voor wie af en toe een (tweede) wagen nodig heeft of wie de kosten van een eigen (tweede) wagen te hoog vindt. 

 

 

Deel op facebook
Deel op twitter