Skip to main content
home-page

Is er in onze gemeente nood aan studeerplekken en zo ja, waar zijn studenten naar op zoek? Studeren ze het best in de late uurtjes of heeft de ochtendstond goud in de mond? Volstaan een tafel en een stoel of heeft de ideale studeerplek toch wat meer nodig? Zijn de gemeentelijke gebouwen de beste optie of blokken ze liever op andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld op school?

Dit is een greep uit de vragen die we in oktober 2020 stelden aan Kapelse studenten secundair en hoger onderwijs.

Resultaten bevraging studeerplekken

  • 464 respondenten vulden de vragenlijst in waarvan 410 scholieren van het middelbaar en 54 hogeschool- of universiteitsstudenten.
  • 60% van de 464 studenten geeft aan dat ze de studeerplekken zouden gebruiken waarvan 18% volmondig ja zeggen.
  • De voorkeur van het soort studeerplek is in de eerste plaats een stille ruimte of een combinatie van stilte en ontspanningsmogelijkheden.
  • Op weekdagen gaat de voorkeur naar het tijdsblok 15u-18u gevolgd door dit van 12u - 15u (op woensdag krijgt het tijdsblok 12u - 15 u. de voorkeur); in het weekend is dit vooral zaterdag van 12u tot 18u.
  • Wat hebben de studenten zeker nodig? Een tafel en stoel, wifi, mogelijkheid om te eten en te drinken, eventueel het gebruik van een printer.
  • Welke troeven zorgen voor een aangename studeerplek? Voldoende ruimte en licht, ventilatie/verluchting.
  • Waar willen de respondenten studeerplekken? Voor studenten van het middelbaar onderwijs geniet op wandelafstand van school + op campus STK de voorkeur. Voor studenten hogeschool/universiteit maakt het niet uit of verkiezen ze openbare gebouwen.

Wil je weten wat de huidige mogelijkheden zijn?

Surf dan naar: Studeerplek - Gemeente Kapelle-op-den-bos