Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Kurt Meysmans

Al sinds zijn kindertijd is tekenen de meest geliefde bezigheid van grafisch vormgever Kurt Meysmans (°1973). Of het nu op de achterkant van oud behangpapier, op een grauwe blocknote, met kleurpotloden, stiften of wasco’s was, wat in het hoofd zat, moest er uit.

In tegenstelling tot zijn speelkameraden die interesse hadden in auto’s en voetbal vond Kurt Meysmans zijn gading in alles wat niet kon of afweek van het normale zoals science fiction films, superhelden, BMX, enz.

Sinds zijn tienerjaren is hij nu nog steeds dol op tekenfilms als Goldorak, Les mystérieuses cités d'or, Les chevaliers du zodiaque die op Club Dorothée verschenen op TF1 of He-man, Mask, enz. op Veronica. Om nog maar te zwijgen over oude Amerikaanse cultseries zoals The A-Team, Knight Rider, V, enz.  En laten we de goede oude Vlaamse jeugdseries als David de Kat of de toenmalige heruitzendingen van Kapitein Zeppos, Axel Nort, Fabian van Fallada niet vergeten.

Kurt Meysmans studeerde af in de richting Toegepaste Grafische Vormgeving aan het Sint-Lukas in Brussel. Sindsdien is hij nog steeds creatief bezig, van het ontwerpen van geboortekaartjes tot decordoeken schilderen. Bij het grote publiek is hij gekend voor zijn succesvolle werk bij LEGO en HASBRO: concept design, element design, production design, character design, commercial & advertising development, production follow-up en company's representative op beurzen. Voor LEGO ontwierp hij de reeksen Ninjago en Chima van a tot z. Voor HASBRO ontwierp hij de reeks Transformers.

Kurt Meysmans was zelf een fervent skater in zijn jonge jaren toen Ray Barbee, Rodney Mullen, Mike Vallely, Lance Mountain, Tony Hawk en vele andere de helden waren.

Deel op facebook
Deel op twitter