Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Selectie uit de inzendingen

Alle inwoners van Kapelle-op-den-Bos kregen de kans om via het participatieplatform een voorstel te doen voor een nieuwe straatnaam ter vervanging van de Cyriel Verschaevelaan.  Voorstellen konden ingediend worden tot en met 31 oktober 2020.

De Commissie voor straatnaamgeving, aangesteld in het college van burgemeester en schepenen van 21 oktober 2020, besprak deze voorstellen in de digitale vergadering van 10 november 2020. 

Onderstaande 3 straatnamen werden weerhouden. Van 1 tot 16 december konden de inwoners van Kapelle-op-den-Bos stemmen op 1 van de 3 voorstellen.

 

Kaat Tilleylaan

Kaat Tilley werd op 20 september 1959 geboren en groeide op in Kapelle-op-den-Bos, meer bepaald in Kapelle-Oost.  Ze was een Vlaamse modeontwerpster bekend voor haar romantische en sprookjesachtige kleding.  Ze ontwierp onder meer outfits voor Barbra Streisand, Diana Ross, Naomi Campbell en Halle Berry.  Ze ontwierp ook juwelen en beelden, schilderde en dichtte.  Ze heeft een hele tijd in Koningsteen in Oxdonk (Kapelle-Oost) gewoond, waarna ze verhuisde naar Asbeek. Ze stierf in 2012 onverwacht op 52 jarige leeftijd aan een virale infectie. 

 

Mim Van Keerlaan

Mim (Irma Wilhelmina) Van Keer, schrijfster en verhalenvertelster, werd geboren in de lente van 1947 en is overleden in de winter van 2019 in Kapelle-op-den-Bos.  Ze wierf bekendheid als auteur onder het pseudoniem  Mim El Messaoudi, de familienaam van haar echtgenoot.  Enkele van haar werken zijn "Vreemde grootmoeders" (1991), "Vrouw, ziedaar uw zoon" (2000), "Nadhira, de heks van het Rifgebergte" (2004), "Amira Wallada of het verhaal van een geheime liefde" (2009).  Mim koesterde taal, maar vooral ook mensen.  Haar boeken zijn een pleidooi voor wederzijds begrip tussen verschillende culturen.  Ze zette zich in als vrijwilliger voor het rusthuis en de bibliotheek. 

 

Margriet De Keersmaeckerlaan

Joanna Margaritha De Keersmaecker, ook gekend als Margriet van Pelas, werd geboren in Kapelle-op-den-Bos in 1905.  Ze baatte samen met haar echtgenoot Frans ‘Het Volkshuis’ uit, gelegen op de Oostdijk.  Ze verkondigde en verdedigde de vrouwenrechten.  Margriet was het eerste vrouwelijke gemeenteraadslid van de gemeente.  Ze zette zich belangeloos in voor anderen over de partijgrenzen heen.  Ze overleed in 1992.