Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Kapelle-op-den-Bos is één van de 201 deelnemende gemeenten, die zich engageerden om voor een periode van vier jaar te focussen op straatsignalisaties (2021), beweegroutes (2022), gezonde mobiliteit (2023) en acties in samenwerkingen met verenigingen (2024). De wetenschappelijk onderbouwde methodiek 10.000 stappen wees uit dat straatsignalisaties en sensibilisering de grootste bijdragen leverden tot het bereik en de herkenbaarheid van 10.000 stappen. 

Sinds de start kan je in onze gemeente je straatbordjes vinden waarop je kan lezen hoe lang de straat is. Niet in meters, maar in aantal stappen uiteraard.

In de speeltuinen waar geen beweegbank staat, vind je beweegborden op kinderformaat. Moovie geeft tips om deze oefeningen tot een goed einde te brengen.

Naast de bestaande wandelingen werd ook de gezondste wandeling in het leven geroepen.

En sinds kort staat er een Telraam ter hoogte van basisschool De Kei. 
Telraam is een manier om  multimodale verkeersgegevens te verzamelen. Het Telraam toestel scant voortdurend de straat vanuit het raam en biedt cruciale gegevens over verschillende vervoerswijzen, waaronder gemotoriseerde voertuigen, fietsers, voetgangers en meer. Benieuwd naar de resultaten? Je vindt ze hier: Telraam | Schoolstraat

Deel op facebook
Deel op twitter