Deel op facebook

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

We willen een veiliger en bereikbaar plein. Wat is jouw feedback op het circulatieplan, de fietsstraten en de zone 30?

58
13
Geef zelf je opmerking

Deze opmerkingen werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 58 bijdragen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Circulatieplan
Mijns inziens lijkt het mij praktischer en veiliger om de Mechelseweg éénrichting te maken van aan de kerk tot aan de marktstraat. Dan kan je vlotter en makkelijker de stationsstraat bereiken. Ik zie het nut er niet van in om iedereen al die toertjes( zoals nu voorzien) te laten doen!een
Hendrik K.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Organisatie markt
Wat is het idee voor het plaatsen van de kramen op de markt op donderdag ? Wordt er rekening gehouden dat wanneer bv de kramen verder komen dan het kruispunt van de Mechelseweg en de Marktstraat, dat je heel het verkeer vastzet doordat de straten slechts één richting zijn ? De enige straat om het dorp uit te rijden is dan de Stationsstraat.
Nick D.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Wipstraat ontsluiten
Ik ben fan. Lijkt me een solide plan. Maar de Wipstraat heeft op dit ogenblik geen gemakkelijke toegang meer tot de Verbindingsweg. Om de bewoners daar niet nodeloos te belasten qua toegankelijkheid, stel ik voor om de Kanunnik Muyldermanslaan weer aan te sluiten op de Stationsstraat, in uitgaande richting.
Werner V.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

zeer goed initiatief maar toch een paar bedenkingen met het circulatieplan
ikzelf woon niet in het centrum mar rij dagelijks met de fiets door het centrum en zal als fietser geen enkel probleem hebben met de nieuwe situatie voor aoutobestuurders is dit een ander verhaal. ik vind dat alle toegangswegen naar de markt dubbel richting moeten blijven omdat men het verkeer verdubbelt in de éénrichtingstraten. ik zou alleen de mechelseweg en schoolstraat als éénrichting voorzien. zoals de mechelseweg nu voorzien is zullen op het begin en het einde van de school lange files staan. zeker bij slecht weer
Juul S.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Éenrichtingsverkeer Wipstraat
Ik woon in de K. Muyldermanslaan, vlak om de hoek, naast het Chinees restaurant. Ik zie hoe auto’s uit de Wipstraat komen en zo richting het kanaal rijden. Deze wagens houden meestal geen rekening met de vele fietsers die hier uit beide richtingen komen. Het is een smal straatje en dus dikwijls moeilijk om in 2 richtingen te kruisen. Als men nu de Wipstraat eenrichtingsverkeer richting Mechelseweg maakt en terwijl ook de K. Muyldermanslaan eenrichtingsverkeer maakt van Westdijk richting Stationsstraat, dan zullen de fietsers er veiliger kunnen rijden. De paaltjes in de K. Muyldermanslaan thv het rusthuis weghalen. Dit om de vrachtwagens, ambulances, klanten van drankencentrale Persoons en bewoners van de K. Muyldermanslaan niet heel Het centrum moeten doorkruisen om de brug over te rijden. Om druk verkeer tegen te gaan in deze straat, een bord uitgezonderd plaatselijk verkeer.
Kurt N.
0 1
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Je wordt richting het dorp geleidt ook al moet je er niet zijn
Komende vanuit mechelseweg (post) om naar de bakker,bank (argenta),of frituur te rijden moet je in princioe niet in het dorp zijn. Toch moet je door dit traject het hele dorp door, extra onnodige kms die je daarmet de wagen moet doen. Waarom lan het verkeer niet weg van het dorp geleid worden? Zodat enkel de auto's die er moeten zijn deze wegen berijden. Vindt het zoals nu niet logisch.
Jens H.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Wekelijkse markt verschuiven naar de Mechelseweg is dit wel realistisch
In het voorstel wordt ook gesproken over het verplaatsen van de wekelijkse markt naar de Mechelseweg. Indien de marktramen ook tussen de Stationsstraat en Marktstraat worden opgesteld blokkeer je gans het centrum als je vasthoudt aan het circulatieplan dat nu voorligt. Ook zal de verplaatsing van de wekelijkse markt ervoor zorgen dat de parking achter De Kring niet meer kan gebruikt worden op donderdag. Wij kunnen begrijpen dat er enkelrichting wordt ingesteld in bepaalde straten maar vinden het geen meerwaarde dat het ook gebeurt in o.a. de Swaelusstraat, Otto De Mayerstraat, Zetselstraat. Het circulatieplan zoals het nu voorligt zorgt ervoor dat inwoners van het centrum die in het gebied wonen waar het circulatieplan geldt steeds moeten omrijden om het centrum te kunnen verlaten.
Pascale M.
0 1
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

The good the bad and the ugly van dit plan. (1)
The Good: 1. Dit plan vertrekt vanuit een visie. Geen plik-plok, maar een totaalconcept. Een verhaal. De ambitie is om het centrum beter en aantrekkelijk te maken. Dat is heel sterk in dit plan. 2. De ideeën voor de heraanleg van het marktplein zijn naar mijn mening zeer geslaagd. Laat ons eerlijk zijn, het marktplein ligt er vandaag wat troosteloos bij en doet soms denken aan Oost-Berlijn voor de val van de muur. 3. Het afwateringsplan is een niet alleen een goed idee, het is hoogst noodzakelijk. 4. De ambitie om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te verhogen kan je alleen maar toejuichen.
Dann R.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Feedback op circulatieplan met betrekking van de Wipstraat
Sinds de ingebruikname van de appartementsblokken en vooral het rusthuis Paaleyck aan de K.Muyldermanslaan is het in onze straat erg druk geworden. Niet alleen is het verkeer sterk toegenomen, ook de parkeergelegenheden zorgen voor extra druk. Eindeloos moeten wagens schipperen om mekaar in beide richtingen te kunnen laten rijden. Dit zorgtvoor frustratie en occasioneel voor agressie. Daarom zijn we er met de hele buurt van overtuigd dat eenrichtingsverkeer, vanuit de K.Muyldermanslaan naar de Mechelseweg een drukverlagend effect zou hebben. We hebben dit besproken met alle bewoners en omwonenden van onze straat. Ik ben zo vrij geweest hiervoor een plannetje op te stellen ter verduidelijking. (als bijlage)
Kevin D.
0 1
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Circulatieplan Kapelle O/D Bos
Als je in Londerzeel rijdt, al zeker rond de schoolperiodes is het daar levensgevaarlijk. Onlangs is er zelfs een meisje van rond de 12 jaar bijna onder de bus gereden. Omdat ze als fietster de voorrang niet verleende die ze moest. Dit is mijn punt. En zone 30 - fietsstraat - eenrichtingsverkeer is allemaal in orde. Maar dan moet het voor de fietsers OOK eenrichting zijn. Dan moeten zij OOK voorrang verlenen. Zij wanen zich koning v/d baan en maken het soms net eens zo gevaarlijk voor hunzelf als voor de autobestuurder omdat ze de zwakke weggebruiker zijn. Daarom wil ik vragen om toch met deze zaken rekening te houden. Tenslotte gaan voor ons jaarlijks de taksen enorm omhoog en niet voor hun. En we zijn deze tijd al verplicht een nieuwe auto te kopen of je mag er toch niet mee rond rijden. Zo zie je maar dat we niet meer zo ongezond rijden naargelang de veel te dure taksen die enkel maar stijgen. We zijn niet zoals Londerzeel. Er zijn veel minder fietsers. Denk dus zeker ook aan de automobilisten.
Charlotte D.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Enkelrichtingsverkeer
Inwoner Kerselaarlaan; als ik het goed begrijp kan je het deel van de kern rond het marktplein enkel verlaten via Markt-/ Stationsstraat. Dit gaat file veroorzaken en enkel extra verkeer in deze straten teweeg brengen. En wat gedaan op een donderdag, een marktdag? Is het dan de bedoeling om langs Bormstraat/ Ramsdonk deze kern te verlaten als het marktplein afgesloten zou zijn? Het lijkt mij ook geen goed idee om de doorgang Pastoriestraat en Oudstrijdersstraat enkelrichting te maken.
Erve M.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Hallo, ik woon zelf in de zetselstraat en ben voorstander van eenrichtingsverkeer. Ik zit toch nog met een aantal vragen
MIjn eerste bekommernis is waar juist in de mechelseweg de markt juist zou komen. Het meest logische lijkt mij dat dit van aan de oude kneeder zou zijn tot aan de vroegere fortis bank. Ik heb dit niet specifiek in het voorstel vermeld gezien maar ik zie geen andere mogelijkheid indien het verkeer van uit de andere straten in het centrum bv naar mechelen of londerzeel moet. Kunnen jullie daar duidelijkheid omtrent geven. Zone 30 vanaf viandoo lijkt me overdreven, alsook in de boneveldstraat. De andere straten lijkt me dit logisch. Ik rij zelf niet graag 30 want vind dit zeer traag maar qua veiligheid kan ik dit in een schoolomgeving en woonwijk begrijpen. Parkeerplaats in de zetselstraat is ok zolang jullie er maar voor zorgen dat ik op mijn eigendom kan met mijn wagen. Ik hoef nooit met mijn wagen op de openbare weg parkeren maar als jullie een parking voor mijn woning maken dan kan ik daar niet meer op parkeren. Gelieve hier rekening mee te houden. Voor de rest heb ik enkel maar lof voor het voorstel, veel succes!
steve v.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Busstop en Kiss&ride zone aan de ringweg
Leg een kiss&ride zone met busstop aan tussen de gemeentelijke basisschool en de hoogveldweg. Vandaar kan het veilig naar de scholen langs een afgesloten pad en naar het kerkplein via de oudstrijderstraat. Op die manier scheidt je het auto- en busverkeer van fietsers en voetgangers voor alle woon-schoolverkeer.
Dann R.
0 1
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

als je in een fietstraat enkelrichtingverkeer maakt, geldt die enkelrichting dan ook voor de fietser of niet?
Allereerst ben ik fan van het bevorderen van de veiligheid voor voetganger en fietser tegenover de dominantie van de auto. Ik zou zelfs van alle enkelrichtingstraten ook fietsstraten maken op voorwaarde dat fietsers die straten in beide richtingen mogen gebruiken. Het lijkt mij logisch, maar ik ken (en vele anderen) kennen de wegcode niet voldoende. Wil je gebruik van de fiets stimuleren dan moet je zorgen voor een vlotte bereikbaarheid.
Denise A.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Eenrichting Wipstraat
Als ex inwoner van de Wipstraat schrijf ik dit bericht in de naam van mijn ouders, famillie Di Natale en bewoners van de Wipstraat. Ze hadden graag gehad dat er in de Wipstraat ook een enkele richting voorzien wordt. Dit om meer veiligheid voor fietsers te creëren en om de doorgang voor auto’s te vergemakkelijken. Alvast bedankt.
Antonia D.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Oudstrijdersstraat circulatie en parking
Hallo, leuk project. Ik zelf woon vlak bij school en kerk in Oudstrijdersstraat en vraag me enkele zaken af nav nieuwe inplanting. Ik zie beduidend minder parkeergelegenheid. We krijgen momenteel frequent te maken met fout parkeerders voor onze garage (minder een issue in lockdown) en vrezen dat dit gaat leiden tot nog meer foutparkeerders. Daarnaast is er een bestaand issue mbt bereiken van de parkeerplaats indien je uit richting Hoogveldweg komt. Vroeger kon je gemakkelijk draaien aan rond punt voor café Toren. Nu doen we dit op de parking voor Jokes Bokes (ook niet ideaal). Indien ik het goed begrijp komt daar nu een parkje - maar dit zal leiden tot ongemak door verschillende bewoners, ouders van kinderen die in Oudstrijdersstraat zelf beginnen auto te keren, zeker gegeven de richting van het éénrichtingsverkeer in bv de Mechelseweg. Nu, indien we van Mechelen kwamen, sloegen we immers reeds af aan de eerste lichten na de brug, om zo via Mechelseweg onmiddellijk in goede richting te staan.
Steven M.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Parkeerplaatsen / Doorgang van KAN. MUYLDERMANSLAAN richting Stationstraat .
Beste, het is een mooi project.
Dirk P.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Enkelrichtingsverkeer in de Wipstraat
Als bewoner van de Wipstraat heb ik me al meermaals gestoord aan het tweerichtingsverver in onze straat. Mijns inziens zou het zeer interessant om ook van de Muyldermanslaan en de Wipstraat een enkelrichting te maken. mvg, Kina
Kina R.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Als ik van regio Westdijk naar de Kuiermansstraat wil dan kan dat enkel via een hele omleiding dwars door de dorpskern.
Het circulatieplan zoals het nu is uitgetekend is het tegenovergestelde van de creatie van een autoluwe dorpskern. In het bijzonder worden alle auto's komende van zone Westdijk NAAR/DOOR de dorpskern geleid wanneer men richting Kuiermansstraat (toch één van onze grote verbindingswegen) wil. Dit alles behalve autoluw voor de dorpskern en bovendien zijn al die extra kilometers die hierdoor moeten worden afgelegd alles behalve milieuvriendelijk. Misschien toch hier en daar tweerichtingsverkeer toelaten bv. stuk Mechelseweg tsn Westdijk en Stationsstraat.
Ilse D.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Proficiat met jullie plannen voor de vernieuwing van het Marktplein en de Mechelseweg. Ziet er mooi uit. Ik maak mij vooral zorgen over de manier waarop het eenrichtingsverkeer is ingepland.
Ik woon zelf in de Rene Swaelusstraat. Als ik richting Londerzeel wil rijden moet ik thuis vertrekken, rond het marktplein rijden, dan de Marktstraat in, dan de Mechelseweg, dan de Stationsstraat en dan de Verbindingsweg. Voor richting Willebroek moet ik ook eerst rond het Marktplein rijden, dan de Marktstraat in, de Mechelseweg, de Schuttershofstraat, de Kerselaarlaan en zo naar de Westdijk. Dit lijkt mij niet echt de bedoeling van een circulatieplan als je zelf door de straten wordt gestuurd waar men het verkeer wil beperken. Ook stel ik mij vragen hoe de bussen met leerlingen uit Willebroek aan het zwembad moeten geraken. Het zou al een oplossing zijn moesten we in het stukje Otto De Mayerstraat tussen de Markt en de Kerselaarlaan in twee richtingen mogen rijden.
Els S.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

The good the bad and the ugly van dit plan. (5)
The Ugly: Wie gaat dat allemaal betalen? Er is nu al geen geld in de kas. Ik had graag gehoord wat het financiële plaatje is en hoe de gemeente dit denkt te financieren. Ik hoop dat verkeersboetes hier niet het leeuwendeel gaan van gaan uitmaken. Graag transparantie!
Dann R.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Fietsstraten zijn overbodig, zeker indien eenrichtingsverkeer. Mogelijke overlast in straten door eenrichtingsverkeer
Als het centrum eenrichtingsverkeer wordt, lijken fietsstraten me overbodig (baan is toch breed genoeg dan?). Fietsers zullen het denk ik zelf meer onaangenaam vinden als er constant een auto achter hen blijft rijden ipv veilig te kunnen passeren tegen max 30km/h. Door het eenrichtingsverkeer heb ik wel bang voor overlast in de stationstraat (door verkeerslichten) en bang dat de schoolstraat als sluipweg gaat gebruikt worden (ten spijte van de bewoners daar)
Jerico M.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Waarom geen dynamisch mobiliteitsplan?
Waarom wordt er geen dynamiek in het circulatieplan ingevoerd. Een model waarbij de situatie wijzigt in functie van de overlast. Zo kan je het probleem van het schoolverkeer aanpakken op de momenten dat dat nodig is en tegelijk de bewegingsvrijheid behouden en overlast beperken van de inwoners van het centrum in te perken op momenten dat de scholen gesloten is.
Dann R.
0 0
Log in om te stemmen

Feedback op de circulatie, fietsstraten en zone 30

Er zitten heel wat goede zaken in ivm de verkeersveiligheid en ook het ontwerp voor het Marktplein is echt een enorme verbetering. Maar ik heb mijn twijfels over de eenrichtingsstraten en het pleintje aan de kerk.
Zone 30 is geen slecht idee, als er ook op gecontroleerd wordt. De bussen van de Lijn rijden vaak te snel. De Hoogveldweg kan beter zone 70 zijn, daar ligt een fietspad afgescheiden van de rijbaan dus lijkt me dat veilig genoeg. Zo moedig je bestuurders aan om niet door het centrum te rijden. De fietsstraten zijn een goed idee, maar tegelijk moeten fietsers (vooral scholieren) ook beseffen dat ze niet overal de hele baan mogen gebruiken. De eenrichting in het centrum lijkt me vooral ten goede te komen van de ochtendspits aan de scholen, maar creëert vooral onnodig verkeer in de omliggende straten. Voor die 2 momenten per dag moeten heel wat inwoners onnodig omrijden. Vooral aan de kerk is dat een probleem. Door de doorgang naar Pastorie/Mechelseweg in 1 richting, moeten de inwoners daar serieus omrijden. Het verdwijnen van de parking daar gaat ook problemen geven. Waar ga je parkeren om bv naar Jokes Bokes of ODT te gaan? De bushalte verplaatsen om de hoek van de kerk is levensgevaarlijk, je ziet daar niks in die bocht!!
Emily V.
0 0
Log in om te stemmen
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 58 bijdragen